Ada lagi yang menarik disini ^-^

Beza Lelaki Dan Perempuan

hello ebelibady
 today i wanna to talks about d gurls n d boys
what d differents bout them ha?
ok lets take a look

first, perempuan lebih beremosi drpd lelaki. alah, yg nie maybe sume org tahu kan? yelah..pmpuan nie kn dalaman dia lebih halus. msty lah lagi emosi. contohnye, cepat terasa, cepat tersentuh. tapi bukanlah bermaksud pmpuan nie lembik ye. so, lelaki yg boleh kawal keadaan bila pmpuan tu tgah emosi adalah lelaki yg sngt cool.

kedua, ego lelaki lebih tinggi drpd pmpuan. hum, maklum lah..lelaki nie cepat tercabar dalam ape jua keadaan sekali pun. lelaki susah nak akui kesilapan sendiri. tapi xsemua lah mcm nie. dia fikir kalau dia yg mengalah, dia kalah. sbenanye tak. pmpuan tu sngt bangga kalau seorang lelaki tu rendahkan skit ego dia dan mengalah. cube kalau lelaki tu cakap, 'sy mintak maaf..' hum. cair beb ! haha.

seterusnya, lelaki xfaham bahasa kiasan seorang pmpuan. kalau pmpuan nie, dia suka 'bunga bunga' dgn harapan lelaki tu faham ape yg dia nak. contoh,

gadis: u...semalam i pegy shopping ngan mama i..
lelaki: oh..baguslah..
gadis: hum..mama belikan baju baru utk i..
lelaki: oh..yeke syg..
gadis: ............


haha. lelaki susah nak faham ape sbenanye dlm fkiran kita. lelaki fikir benda tu remeh temeh. hal yg kecik je bg dia. tapi sbenanye, pmpuan tu mengharapkan pujian dari si lelaki. at least, cakaplah 'patutla u nmpk cantek hari nie'. hahaha.


ok. skrg nie pasal merajuk. alahai. rajuk lelaki sngt berbeza dgn pmpuan
kalau pmpuan, dia nak sngt lelaki tu pujuk dia 24 jam. ada dgn dia dan xputus asa pujuk dia. bunyi macam mengada kan? tapi nie hakikat. bukan lah pmpuan tu nak merajuk sngt, tapi dia rasa lelaki tu bersungguh dlm perhubungan dan rasa dihargai. err.
kalau lelaki, xpayah la korang sibuk2 nak text dia 24 jam. lelaki akan lebih rimas. bagi dia masa dan tenangkan fikiran. lelaki akn cuba tenangkn diri dgn buat apa yg dia suka. cntoh, main game, klua ngan kwn2, bersukan dan macam2 lah. bukan terperap dlm bilik menangis mcm pmpuan. haha. bila lelaki dah sejuk, dia sendiri akn text pmpuan tu dan jd mcm biasa. tapi at least, korang mntak maaf la jgak ye.
bg ak lelaki merajuk nie comel jugak. HAHA.


dan lagi, lelaki punyai sifat sabar yg lebih tinggi berbanding perempuan. yang nie mmg btol. sbb tu lah cerai terletak di tangan suami. haha. lelaki nie agak sabar sbenanya..kerenah pmpuan mmg penat nk layan. cuba korang pegy mall, sah2 pmpuan tu nak pegy kdai nie, kedai tu..belinye tak. haha. yang lelaki ikut je. sbenanye lelaki tu bukan suka sngt nk ikut smua kehendak kita. bersyukurlah kalau dapat lelaki yg sngt sabar. :) paling teruk, bila pmpuan tu merajuk. hanya lelaki yg sabar sahaja snggup mlayan sume kerenah si pmpuan nie. haih!


ok nie last ye, penat ak nak menaip. haha. pasal cemburu. gulp! yang nie, dua2 ada sifat cemburu. hakikatnya, perlu ada. org cakap, cemburu tu tandanya sayang. tapi kalau dah cemburu buta, tu cari penyakit namanya. hehe.cemburu pmpuan lagi dahsyat drpd lelaki. lelaki kalau cemburu, dia xtunjuk sngt. tapi kita boleh tahu dia cemburu ke x..dia diam dan tak bnyk cakap but still layan apa yg kita cakap.tapi kalau pmpuan, memang perang dingin la jawabnya.
nie antara soalan wajib yg akn pmpuan tanya:

-cantik sngt ke pmpuan tu yg u melayan sangat?
-hah? u cntact lg ngan ex?! kenapa baru skrg nak ckp? (sambil buat muka singa lapar)
-yelaa. i nie xcantik mcm pmpuan tu kan? sbb tu u xpandang i pun. asyek tgok minah tu je..

bila lelaki buat xendah je ngn soalan korang nie...2 jam lepas tu..

-i tahu i dah gemuk. u mmg nak cari laen kan? (air mata mencurah2 ke ladang gandum. sobss)

haha. so utk pengetahuan pmpuan. lelaki nie mmg dah sifat semulajadi dia, sukakan wanita cantik. kalau dia 'ter'pandang ataupun sengaja pandang pmpuan lain. maafkanlah..pandang benda yg cantik xsemestinya dia jatuh cinta kt org lain dalam masa sesaat. lelaki nie cepat bosan, kalau pmpuan yg xpndai nak jaga dan faham lelaki, jgn salahkan dia kalau dia betul2 cari lain. lelaki pulak, jgn amik kesempatan. hargailah wanita. cewahh. :D

korang. tersilap kata, tersilap bicara, harap maaf ye? hehe.
Assalamualaikum. :)
                                                                                                                         big thank to : zuramira

♥Thanks For Reading My Entry!Do Like And Share!♥

0 65 org brbisik kt fifah: