- Hati Kita Sape Nak Jaga? -

time sekolah dulu  aku ingat lagi . ada kawan aku nak pinjam liquid paper aku . aku tak bagi . bukan sebab aku kedekut ke bakhil ke tapi sebab aku tahu dia bukan guna untuk padam note ke tapi nak buat conteng dinding , conteng meja . tapi dia and 2 3 orang lagi kawan aku misunderstood so diorang panggil aku kedekut and hasut orang lain sekali panggil aku macam tu . okay mula2 aku terasa gak tapi buat tak tahu jelaa sebab aku faham diorang memang gurau kasar sikit . never mind .

then habis sekolah masuk u kan . since kat u aku jadi lain sikit tau . biasa la umur meningkat maybe perangai pun dah berubah sikit . aku jadi jenis yang tak berkira . kawan suruh belanja aku belanja even duit aku cukup2 makan je masa tu . barang2 aku pun sama . even sakit hati bila diorang tak pulangkan or masa pulangkan tu rupa dah tak sama dengan yang asal . okay aku diam . sebab aku memang sentap bila aku tak nak bagi pinjam , tak cukup duit nak belanja diorang perli2 aku cakap aku kedekut , duit ada tapi saja tak nak belanja . then aku mengalah , aku spedo kawan2 aku . 

time lepak2 dengan kawan2 pun macam tu . now kat kolej . kes tadi kan . aku memang tengah lapar gila and kawan aku boleh pulak orderkan makanan tapi tak inform langsung kat aku . aku saja la main2 , mintak sikit makanan tu tapi haram , langsung tak nak bagi . mula2 aku tak rasa apa2 tau . tapi bila balik bilik aku tetyba teringat . selama ni dia selalu mintak makanan dengan aku , mintak aku belanja macam2 , tapi aku tak bising pun . sebab aku takut kawan2 cakap aku kedekut . tapi tak sangka la pulak kan ada manusia tak kenang jasa macam nie .

aku admit la aku susah nak cakap TAK BOLEH kat diorang . bukan sebab takut kena pulau ke kena bunuh ke tapi sebab aku ni jenis yang jaga hati member . betul la cakap parents aku . aku ni terlalu pentingkan kawan tapi kawan tak semestinya rasa kita penting . lepas ni lantak la nak cakap aku apa pun , aku dah tak kisah . asyik aku je jaga hati orang kan , hati aku sape nak jaga ?

kawan masa senang bersepah

************************************************************************************************************

i got this entry from Puteri wahieda
sriusly when i read her entry i feel sorry to her to have a friend like that
i copied it bcoz i think all of you must read this
what i've learned from this is its too difficult to find a ' Sahabat ' but its too easy to find a ' kawan'
u know what i mean right?
to me sahabat and kawan is a something different
too much different

but sepanjang aku hidup ni
ak xpenah rasa ape yg whieda ni rasa
am so glad to have a friends who treat me like..urmm like what hah? haha
nevermind yg pnting aku bersyukur sgt2 n thanks Allah for giving me da lovely friend n caring,  n so on la
i have aida, yg suka bg ak mkan, xberkira sgt, time mkan share sama n always help me when i'm in trouble

i have shaz, sudi dgr semua msalah ak even msalah tu msalah sma n da brjuta kali dgr, she's good listener laa..haha

i have wanie, even slalu je nk menang ngn wanie ni, slalu brgado mulut ( gado2 manja) but am so happy to know her..slalu gak kongsi2 msalah ngn wanie

i have nida, my fren since am semester 1, but know am not so close with her coz blok kteorg jauh sgt2..ak kt utara..dia kt slatan, sgt susa la na jmpa slain jmpa kt kelas

n of course ak xlupakan mmber2 aku kt skolah dulu

i've ada, ainshah, mila, pika, tikah n many more

tp smua da lost contact
yg slalu cntact2 ak pun juz Ada je..skrg dia stdy kt sbelah u aku ja..UMT
hehe

k la guys..
got to go
salam :D

Hargai lah dan peliharalah selalu persahabatan anda dengan mereka. Kerana seorang sahabat boleh lebih dekat dari para saudara sendiri :'D




♥Thanks For Reading My Entry!Do Like And Share!♥

1 65 comment:

fardiyah said...

tak maw sedih taw..jgn amek aty ape yg diorang cakp.. mulut org kita tak ley jaga...tapi yg pasti sahabat sejati pasti ada :)