nyesal giler aku kahwin


ini cerita aku...baru je kawin ngn pilihan mak aku. aku xpnah knal pun dia. tapi mak punya pasal kn, trpksakla aku follow...arghh nyesal giler khwin..

kalau dulu masa blum khwin, ikut suka 
aku jerr na tdow kol brape n na bngun kol wape....pastu kdang2 smpai tngah hari aku tdow, smpai trlepas kuliah..haha...tade org mara pun...lecturer pun ta mara tau..

tapi skarang, na tdow lewat sikit je ade org sound.. ''jom la bang tdow''....pastu kalau ta bngun subuh mmg kena cubitla peha aku ni


kesian kena  buli..:'(

kalau dulu masa blum kawin, ikut suka
 aku je na mkan kol wape, na mkan ape..bole mkan bez2 coz bli kt kedai...tapi sekarang?

macam budak kecik je, kena ikut jadual mkan! dahla kdang2 dia msak masinla, pahit la...pastu kadang2 dia bg aku mkan  syur je bebanyak

tak mkan kang kecik hati lak, pastu tulis kt 
status facebook dia

arghhhhh..nyesal giler kawin


kalu dulu masa belum kawin, ikt suka
 aku jer na shopping bila, kt mane, na bli aper...kira berbelanja tnpa was2 la.. tu yg shopping kejap je mlayang 2 3 ratus skelip mata.. hohoho... 

tapi skarang, na peg shopping jer die da siap2 ngn list barang na bli. tade dlam list, ta leh ambil!!..da la berjam - jam pusing..leceh tol la org pompuan ni. muka die ta paya critala, mmg ceria jer kalu masuk shopping mall. aku je yg muka tensen....arghhh...nyesal giler kawin 

kalu dulu masa blum kawin, rmbut 
aku ni mcm2 pesen bley buat..ala2 korea bleyy, ala2 Carles Puyol (kapten barcelona) pun boley buat, tade org sound. tapi skarang, pnjang sket je kene sound..pnjg sket je kena sound...dia kate xhnsomela...ta kemasla.. ta potong kang dia tanak ironkan baju aku lak...haishhhh


ade satu hari 2, masa mkan kt JUSCO, adela sorg 
awek comel melintas dpan kteorg. aku pun trpndang awek tu tnpa niat (ikutkan ta brdosala kn?) ADEH!!!!! terus kena cubit peha aku dr bawah meja. cemburu buta lak bini aku (mentang2 la aku hnsome)...ape lagi..mnjeritla aku kt situ...
maunya ta kuat, satu FOODCOURT tngok kteorang..trmasuk awek td

arghhhhh...frst time kot rasa malu giler cmtu...rasanya muka aku lagi merah dr sos cili kt ats meja. sakit wooo bini aku cubit. huhu..kesianla kt bakal anak2 kami 6t..haha


tapi yg beznya, skarang 
aku da ta paya basuh baju, iron bju sndiri

suma da ready made. hehe. bab2 iron baju ni aku xbrapa sket

kalau dulu masa blum kawin, skali iron baju, sbulan aku pakai..haha

malas basuh sbb tanak iron lagi!! (opsss kantoi)  pastu baju bergelimpangan ats katil. 
aku mmg suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas) ...sekarang...hehehe


lagi yg best, time 
aku dmam ke, ta shat ke, rasa diri ni cm dihargai jer...yala ade org take care la...totalcare!!..hehehe...kalau masa belum kawin dulu pepandaila bawak diri kalau demam...huhu...sadis3..

pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusunla..maklumla da ader 'PA'..kalau bnding ngn dulu, hmmm,,,xproductive sgtla khidupan aku...

skali skala dia kejut aku bngun solat malam, kadang2 die tegur kalau aku lama xbca Quran..hmm sejuk hati aku. maklumla kita ni bkan malaikat, iman turun naik. jadi kena ade yg tlong ingatkan.. inila pentingnya cari isteri yang solehah


''buat 
isteriku yang comel dan tercinta''

terima kasih krana mara kalau
 abang tdow lewat

bolehla abg bngun awal2 pagi

then kita solat subuh sama- sama...

tapi kalau abg xbngun gak,

syg cubit jer paha abg

abg xkan murka..

lagi 
abang syg adela

''buat isteriku yang comel dan tercinta''

terima kasih kerana jaga makan n minum abg

tengok skarang abang da gemok da

tadela kurus mcam2 mula2 kawin dulu...

ke mmg nk abang jadi gemok ni?

syg tkut org len berkenan kt abg ek??

jangan bmbang atau ragu okeh..

cintaku hanya ekslusif untukmu syang

''buat
 isteriku yg comel dan tercinta

terima kasih kerana tlong iron baju abg

sbb abg mmg allergic sket bab iron2 baju

jangan risau la nnti 
abg potong rmbut

skarang abang da ta selekeh mcm dulu

rmbut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

hidup terurus, amal pun terjaga, badan pun berisi juge''


arghhhhhh..nyesal giler kahwin LAMBAT!!!!


p/s: duhai lelaki...hargaila seorg wanita itu..jgnla kau sakiti hati mereka...ape yg mereka buat..untk kebaikan kamu jga...^_^
sekian


♥Thanks For Reading My Entry!Do Like And Share!♥

5 65 comment:

fierul said...

hehehe sewitnye ... :)

cik fyeza said...

sweet giler lahh ^^

Cik Lia Lomi said...

wihhhhh..sape nak kawin lambat tu???..hehehe..sweettttt..

Aisya said...

hehe. best woo cite nih ! suke ! sweet sgt :D

afifah said...

ehhhe...fifah kot yg kawin lmbt 2..hehe...

aaaahhh..sweet sgt2 kn...hehe